Friday, December 4, 2015

Discrimination will only generate hates

Colleague aku apply cuti utk 2 hari this month (14 & 23hb Dec). Mintak aku relief, aku agreed, boss pun approved. Bila turn aku nak mintak cuti 1 hari sbb nak gi hantar kereta kat workshop boss kata kat aku 'Kesian Shima' (colleague aku). Dafuqq?!! Shima je ke boleh ambik cuti skrg ni? FYI, annual leave balance aku ada 8 hari lagi ok! Kampeni nak bayar ke unutilised leave aku? Mmg tak la kan.

Sudahnya aku cakap kat boss, 'Kalau perlu baru saya cuti. Kalau saya boleh manage urusan saya isnin ni saya cancel la cuti saya tu. File yg nak kena update tu semua saya dah upload kat Sharepoint nanti saya siapkan during weekend. Kalau terpaksa cuti nanti saya email updated document semua on Monday (walaupun deadline is on Thursday, 10 Dec). Boss angguk je, baru dia sain.

Aku terasa seperti discriminated. Kalau ikutkan aku tengah tak sihat skrg ni (low HB due to menstruation). Dah 2 hari. Dari semalam lagi planned nak ambik mc. Tp mengenangkan meeting2 yg dah di arranged earlier aku terpaksa gagahkan jugak datang keje. Dah la tgh short manpower skrg ni. Lps lunch tadi meeting from 2.30pm sampai 6.15pm non stop. Sakit hati and sakit kepala aku. KFC yg aku beli utk lunch meal tadi pun tak makan lagi sampai skrg. Sempat makan fries je. Sedih gilerrr.. ;(

1 comment:

cô hàng xóm said...

Kinh nguyệt không đều, rong kinh là những triệu chứng thường gặp ở chị em phụ nữ. Những chứng bệnh này vừa khiến cho cuộc sống của chị em bị xáo trộn vừa có nguy cơ ảnh hưởng đến sức khỏe sinh sản nên cần được khám chữa càng sớm càng tốt.